flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт про роботу суду по розгляду звернень громадян за 2018 рік

01 лютого 2019, 15:22

Протягом 2018 року на розгляд до Чернігівського окружного адміністративного суду  надійшло 17 звернень, з них 9 письмових звернень (7 від фізичних осіб, 1 від юридичної особи, 1 від громадської організації) і 8 звернень від громадян в усній формі на особистому прийомі громадян головою суду. У 2017 році на розгляд до суду надійшло 27 звернень: 7 письмових звернень і 20 звернень від громадян в усній формі на особистому прийомі головою суду.

Питання, які порушувалися заявниками на особистому прийомі голови суду, стосувались: порядку виконання судового рішення, розгляду справ за нововиявленими обставинами, оскарження судового рішення, розгляду справ за зверненням осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, єдиної практики розгляду справ, доступу до суду маломобільних груп населення, оформлення рахунків працівників суду в банках.

Серед письмових звернень, що надійшли до суду протягом 2018 року – 7 заяв та 2 скарги. Питання, що порушувались в заявах та скаргах стосувались: несвоєчасного надання копій позовних заяв, неправомірних дій працівників міліції, направлення справ у апеляційну та касаційну інстанції, роз’яснення порядку представництва інтересів особи в суді, роз’яснення позиції суду відносно рішення, роз’яснення щодо підсудності адміністративної справи, винесення неправомірного судового рішення по справі, неправомірних дій судді при розгляді справи.

На всі письмові звернення було надано відповіді.