flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови суду взяв участь у підбитті підсумків роботи судів Київського апеляційного адміністративного округу за 2016 рік

26 квітня 2017, 08:25

            20 лютого 2017 року у приміщенні Київського апеляційного адміністративного суду відбулась робоча нарада з метою підбиття підсумків роботи судів Київського апеляційного адміністративного округу за 2016 рік.

В обговоренні взяли участь голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло, голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк,  голова Київського окружного адміністративного суду Олег Басай, голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк, голова Черкаського окружного адміністративного суду Василь Коваленко.

Про стан здійснення правосуддя Чернігівським окружним   адміністративним судом за 2016 рік перед колегами прозвітував в.о. голови суду Віктор Дяков.

 Так, за даними статистичної звітності упродовж 2016 року до Чернігівського окружного адміністративного суду надійшло 2812 адміністративних справ та матеріалів. Згідно базових показників роботи суду відсоток розгляду складає 96,1%. У звітному періоді найбільше було справ, що відносяться до категорії спорів з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, справ зі спорів з відносин публічної служби.

Протягом звітного періоду було оскаржено 927 рішень суду, що становить 34,3% від постановлених рішень. Частка рішень, які були скасовані в апеляційному порядку відносно оскаржених рішень, зменшилась з 24% у 2015 році до 20,3% у звітному періоді. З метою покращення наявних показників Чернігівського окружного адміністративного суду щодо відправлення правосуддя продовжується проведення постійного моніторингу за своєчасністю розгляду справ та забезпечення необхідних заходів щодо підвищення оперативності розгляду адміністративних справ суддями.