flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Чернігівського окружного адміністративного суду підвищують кваліфікацію в Національній школі суддів України

26 квітня 2017, 08:40

            Національна школа суддів України згідно з календарним  планом  підготовки суддів для підтримання кваліфікації на 2017 рік у м. Києві проводить підготовку суддів  окружних адміністративних  судів, яка триватиме в період з 27 по 31 березня 2017 року. Участь у навчанні беруть судді Чернігівського окружного адміністративного суду Сергій Клопот та Людмила Поліщук.

Відкриваючи підготовку, начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Національної школи суддів України, заслужений юрист України Олександр Гашицький ознайомив суддів із деякими актуальними питаннями, які передбачені програмою підготовки, та наголосив на врахуванні вимог ст. 89 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, що передбачає проведення в межах підготовки тренінгів на теми: “Суддівська етика. Доброчесність” та “Професійна психологічна адаптація до суддівської діяльності” з наступним оцінюванням суддів.

У період підготовки слухачам НШСУ запропоновано обговорити проблемні питання, що виникають при розгляді спорів з приводу прийняття на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби; написання судових рішень в адміністративних справах; засади вирішення юридичних колізій; питань застосування митного законодавства під час розгляду справ щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів митної служби; проблемних питань, що виникають під час розгляду спорів, які стосуються статусу біженця та додаткового або тимчасового захисту, низки інших. Навчання проходить у формі інтерактивних лекцій з використанням презентацій Power Point, які включають дискусійні обговорення  запропонованих тем.

Під час змістовних та корисних, з огляду на практичне застосування, виступів лекторів у ході вирішення практичних завдань, професійних дискусій, обговорень кожен суддя матиме можливість висловити свою думку, обмінятись досвідом, порадами та обміркувати шляхи вирішення нагальних питань.