flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про участь у навчальному семінарі з судової статистики

27 квітня 2017, 08:26

            30 березня 2017 року начальник відділу організаційного забезпечення та аналітично - статистичної роботи Чернігівського окружного адміністративного суду Людмила Жердецька взяли участь у семінарському занятті для працівників судів, які займаються статистичними звітами.  Заняття у режимі відеоконференцзвязку для спеціалістів відповідної категорії було організовано та проведено Державною судовою адміністрацією України спільно з Державним підприємством “Інформаційні судові системи.

Вказаний семінар був спрямований на ознайомлення з особливостями автоматичної побудови нових статистичних звітів у комп’ютерній програмі “Діловодство спеціалізованого суду (КП “ДСС).

В ході навчання спеціалісти судової статистики мали можливість обмінятися набутим досвідом роботи та поставити запитання тренерам.

 

Довідково. Судова статистика є частиною державної статистики, тому ведення статистичного обліку роботи судів є важливим напрямком їх роботи. За своїми показниками цей вид статистики характеризує основні напрямки діяльності судів, судові справи, рішення в яких набрали законної сили.

Метою статистики у суді є правильний і своєчасний облік відповідно до встановленої форми кількості розглянутих судами справ, суми сплати судового збору до державного бюджету, а також інших необхідних даних про роботу судів.

Будь-яка статистична діяльність, у тому числі і судова, використовує такі загальноприйняті методи, як: масове статистичне спостереження, зведення і групування даних та статистичний аналіз.

Найважливішим завданням, саме судової статистики, є надання відомостей для:

    інформування про результати роботи судів;

  інформування зацікавлених суб’єктів, у тому числі органів державної влади, про питання організації та діяльності суду в разі виникнення такої потреби в порядку, встановленому законом;

 публікації щорічної інформації про результати роботи судів, кількість розглянутих справ, динаміку розвитку різних видів правовідносин у цілому або за обраний звітний період.