flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про розгляд справи за позовом Політичної Партії «СЛУГА НАРОДА» до голови Чернігівської міської ради Атрошенка В. А., третя особа - кандидат в народні депутати України Куліч В.П. про визнання протиправними дій та зобов’язання вчинити певні дії.

06 липня 2019, 15:13

Суд викликає учасників справи по справі № 620/1975/19 на судове засідання, яке відбудеться відбудеться 07 липня 2019 року о 13:00 год. в приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 16, зал судового засідання № 3.

 

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

06 липня 2019 року                           Чернігів                              Справа № 620/1975/19

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Баргаміна Н.М., перевіривши матеріали позову Політичної Партії «СЛУГА НАРОДА» в особі уповноваженої особи Політичної Партії «СЛУГА НАРОДА» в одномандатному виборчому окрузі № 205 на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 Булови Андрія Юрійовича (вул. Січових Стрільців, буд. 77, офіс 728, м. Київ, 04053) до міського голови Чернігівської міської ради Атрошенка Владислава Анатолійовича (вул. Магістратська, 7, м. Чернігів, 14000) про визнання протиправними дій та зобов’язання вчинити певні дії,

 

В С Т А Н О В И В:

 

Політична Партія «СЛУГА НАРОДА» в особі уповноваженої особи Політичної Партії «СЛУГА НАРОДА» в одномандатному виборчому окрузі № 205 на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 Булови Андрія Юрійовича звернулась до суду з позовом до міського голови Чернігівської міської ради Атрошенка Владислава Анатолійовича про визнання протиправними дій відповідача щодо публічного проведення передвиборної агітації кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 в одномандатному виборчому окрузі № 205 Куліча Валерія Петровича 02.07.2019 року на Комунальному підприємстві «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради в робочий час; зобов’язання відповідача утриматися від вчинення певних дій, а саме не приймати участь в передвиборчій агітації кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 в одномандатному виборчому окрузі №205 Куліча Валерія Петровича в робочий час.

В обґрунтування своїх вимог позивачем зазначено, що 02.07.2019 на Комунальному підприємстві «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради відбулась зустріч кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 в одномандатному виборчому окрузі №205 Куліча Валерія Петровича, на якій міський голова Атрошенко Владислав Анатолійович публічно проводив передвиборчу агітацію, що є грубим порушенням установленого Законом України «Про вибори народних депутатів України» порядку ведення передвиборної агітації та недотриманням принципу рівності прав та умов участі у виборчому процесі.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 160, 161, 275 Кодексу адміністративного судочинства України та підсудна Чернігівському окружному адміністративному суду. Дана справа відноситься до окремих категорій термінових адміністративних справ, а тому підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи положення частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства та зважаючи на характер матеріально-правового спору, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 в одномандатному виборчому окрузі № 205 Куліча Валерія Петровича, оскільки рішення суду у даній справі може вплинути на його права чи обов’язки як суб’єкта виборчого процесу.

Керуючись статтями 12, 80, 160, 161, 171, 257-262, 268-269, 275 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

 

У Х В А Л И В:

 

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі. Справа буде розглядатися одноособово суддею Баргаміною Н.М. за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін з урахуванням правил для розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ.
  2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 в одномандатному виборчому окрузі № 205 Куліча Валерія Петровича.
  3. Судове засідання відбудеться 07 липня 2019 року о 13:00 год. в приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 16, зал судового засідання № 3.
  4. Встановити відповідачу для подання відзиву разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, строк до 10:00 год. 07.07.2019.
  5. Роз’яснити відповідачу – суб’єкту владних повноважень, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи та може бути кваліфіковано судом як визнання позову.
  6. Роз’яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, що вона має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, в строк до 12:00 год. 07.07.2019.
  7. Звернути увагу учасників справи, що заяви по суті справи (відзив на позовну заяву; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) повинні відповідати вимогам частини другої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України та повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву на позовну заяву, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву повинні бути надіслані (надані) суду.
  8. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.
  9. Негайно повідомити учасників справи щодо подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, за її відсутності - кур'єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв'язку, а також шляхом оприлюднення на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду.
  10. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.
  11. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності у строк і порядок, передбачений статтями 278, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

 

Суддя                                                                                               Н.М. Баргаміна