flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення для третьої особи - Киселевської (Григоренко) Яніни Олегівни у справі № 620/2650/19 про передачу справи до Деснянського районного суду міста Чернігова

16 вересня 2019, 15:49

В провадженні Чернігівського окружного адміністративного суду перебуває справа № 620/2650/19 за позовом Шеремета Валерія Олексійовича до Центрального відділу державної виконавчої служби міста Чернігова Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, третя особа - Киселевська (Григоренко) Яніна Олегівна про визнання протиправними та скасування постанов, яка 09.09.2019 передана за підсудністю до Деснянського районного суду міста Чернігова.

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ  АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 У Х В А Л А

 

09 вересня 2019 року                          м. Чернігів                            Справа № 620/2650/19

 

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Заяць О.В., перевіривши матеріали адміністративного позову Шеремета Валерія Олексійовича до Центрального відділу державної виконавчої служби міста Чернігова Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, третя особа - Киселевська (Григоренко) Яніна Олегівна про скасування постанов,

 

У С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом про визнання протиправною та скасування постанови Центрального відділу державної виконавчої служби м. Чернігова Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області від 26.09.2018 у ВП № 29925988 про накладення штрафу; визнання протиправною та скасування постанови Центрального відділу державної виконавчої служби м. Чернігова Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області від 29.08.2019 у ВП № 29925988 про стягнення виконавчого збору.

Частиною 1 ст. 25 КАС України    визначає, що    адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об'єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.         

Відповідно до ч. 5 ст. 287 КАС України адміністративні справи з приводу рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень, ухвалених місцевим загальним судом як адміністративним судом, розглядаються місцевим загальним судом як адміністративним судом, який видав виконавчий лист.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 29 КАС України передбачено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено. Передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення (ч. 6, 8 ст. 29 КАС України).

Адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана. Справа, прийнята адміністративним судом до свого провадження з додержанням правил підсудності, повинна бути ним розглянута і в тому випадку, коли в процесі розгляду справи вона стала підсудною іншому адміністративному суду (ч. 2, 3 ст. 30 КАС України).

Як видно з матеріалів позовної заяви, предметом оскарження за даним позовом є постанови Центрального відділу державної виконавчої служби міста Чернігова Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, прийняті по примусовому виконанню виконавчих листів, виданих Деснянським районним судом міста Чернігова.

Отже, відповідно до наведених нормативно-правових актів, дану справу належить передати до Деснянського районного суда міста Чернігова за підсудністю.

На підставі наведеного та керуючись   ст. 25, 29, 30, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя    

 

У Х В А Л И В:

 

Справу № 620/2650/19 передати за підсудністю до Деснянського районного суда міста Чернігова.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 256 КАС України та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду у порядок і строки, передбачені Кодексом адміністративного судочинства України.

 

Суддя                                                                                                                        О.В. Заяць