flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз’яснення суду щодо дистанційного ознайомлення з матеріалами справ

02 квітня 2020, 11:51

Згідно з вимогами розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду обмін електронними документами між судом та учасниками судового процесу забезпечується підсистемою “Електронний суд”.

Відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 22.12.2018 № 628 “Про проведення тестування підсистеми “Електронний суд” у місцевих та апеляційних судах підсистема “Електронний суд” функціонує у тестовому режимі.

Учасники судового процесу за допомогою зареєстрованого Електронного кабінету формують проекти електронних документів (створюють шляхом заповнення відповідних форм, редагують, долучають), підписують та подають їх до суду. Для подання процесуальних документів сторони повинні зареєструвати офіційну електронну адресу (Електронний кабінет), які вони мають створити вЕлектронному суді” з обов’язковим використанням такою особою власного електронного цифрового підпису з метою обов’язкової ідентифікації за електронним цифровим підписом заявника як учасника справи або його представника (адвоката).

Чернігівський окружний адміністративний суд звертає увагу учасників судового процесу, що ознайомитися з матеріалами судових справ можна і в дистанційному режимі. Для цього заяви про ознайомлення з матеріалами справ слід надсилати через “Офіційну електронну адресу” (Електронний кабінет) підсистеми “Електронний суд”.