flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародні стандарти та судова практика з питань процедури визначення статусу біженця

25 квітня 2017, 09:32

           20-21квітня 2017 року суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Оксана Тихоненко взяла участь у роботі семінару для суддів апеляційних та окружних адміністративних судів, які спеціалізуються на розгляді спорів щодо визначення статусу біженця та особи, яка потребує додаткового захисту.

Лекторами та експертами заходу виступили заступник голови Вищого адміністративного суду України Михайло Смокович, заступник представника УВКБ ООН в Україні пані Ноель Калхун, Президент Міжнародної асоціації суддів з права біженців (МАСПБ) Бельгії пані Кателайн Деклерк, представник Гарлемського суду першої інстанції Нідерландів пан Себастіан де Грот та старший суддя Вищого суду, Адміністративного суду Республіки Словенія проф. д-р Бостіан Залар.

Слухачі обговорили роль судової системи у визначенні статусу біженця та судову практику адміністративних судів України при розгляді справ шукачів притулку, міжнародне право із захисту прав людини та біженців, основні стандарти та принципи ефективного судового захисту в міжнародному праві біженців, використання інформації по країні походження як доказу, структурний підхід до оцінки правдоподібності: досвід Словенії, Бельгії та Нідерландів.

Під час семінару експерти презентували найважливіші навчальні матеріали, які використовуються суддями з права біженців у Європі та надали вичерпні відповіді на поставлені питання відповідної тематики.