flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь керівництва суду у роботі конференції “Господарська юрисдикція. Виклики сьогодення”

13 червня 2018, 10:34

8-9 червня у Чернігові відбулася всеукраїнська конференція “Господарська юрисдикція. Виклики сучасності” за участю представників органів державної влади та суддівського самоврядування.

Захід проходив у конференц-залі Чернігівської обласної ради. Його організували Верховний Суд та Господарський суд Чернігівської області.

Серед учасників – голова Верховного Суду Валентина Данішевська, голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, голова Касаційного господарського суду Богдан Львов, голова Касаційного кримінального суду Станіслав Кравченко, голова Ради суддів України Олег Ткачук, голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Алла Лесько,  голови місцевих та апеляційних господарських судів України, судді, експерти, а також представники органів місцевої державної влади: голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, міський голова Владислав Атрошенко. Чернігівський окружний адміністративний суд на заході представляв заступник голови суду Віктор Д’яков.

Під час заходу було обговорено роль Вищої кваліфікаційної комісії суддів України як інструменту судової реформи, стандарти безперебійного функціонування судової системи, результати та очікування від судової реформи, незалежність суддів як запоруку довіри до суду, сучасний стан реформування системи господарського судочинства, практику розмежування компетенції адміністративних і господарських судів, сучасний стан забезпечення кримінально-правової охорони господарської діяльності в Україні у законодавчому та правозастосовному аспектах. Учасники також висвітлили інструменти забезпечення єдності судової практики, проблеми втілення судової реформи на місцевому рівні та шляхи їх вирішення.

Під час другого дня конференції було обговорено актуальні питання щодо застосування норм Господарського процесуального кодексу України за участю секретарів судових палат, суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду та голів апеляційних і місцевих господарських судів.

Учасники та гості конференції мали змогу отримати відповіді на поставлені питання та взяти участь у дискусіях щодо реформування судової системи України.