flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду долучився до роботи навчально-методичного семінару

18 червня 2018, 16:40

14 червня 2018 року в прокуратурі Чернігівської області відбувся навчально-методичний семінар на теми: “Практичне застосування законодавства при здійсненні наглядової діяльності за додержанням законів при виконанні кримінальних покарань”, “Практичне застосування оновленого законодавства при здійсненні представницької діяльності прокурором”.

У роботі семінару взяли участь заступник начальника управління - начальник відділу Генеральної прокуратури України, працівники апарату прокуратури області, заступники керівників місцевих прокуратур, прокурори місцевих прокуратур та відділів, відповідальні за вказані напрямки роботи, судді апеляційного, господарського судів Чернігівської області. Чернігівський окружний адміністративний суд на заході представляв суддя Дмитро Лобан.

Учасники семінару обговорили проблемні питання, які виникають під час впровадження Закону України “Про пробацію” та відповідних змін до Кримінально-виконавчого кодексу України, основні критерії оцінки стану дотримання  законодавства при виконанні покарань у виді позбавлення волі на певний строк, арешту та покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, а також питання дотримання мінімальних стандартів поводження із в’язнями під час їх тримання у спеціальних установах Національної поліції. Крім того, було розглянуто проблемні питання при здійсненні прокурором представництва інтересів держави в суді, у тому числі в бюджетній сфері, у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Судді звернули увагу прокурорів на якість підготовки процесуальних документів, а також на необхідність належного обґрунтування інтересів держави при зверненні з позовними заявами до суду.

Загалом семінар відбувся у формі живого діалогу, у ході якого учасники обговорювали проблемні питання, обмінювалися думками та ділилися досвідом.