flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З роботою Чернігівського окружного адміністративного суду ознайомилися стажисти Літньої школи юридичної практики

24 липня 2018, 13:47

Протягом 23-24 липня 2018 року на базі Чернігівського окружного адміністративного суду поглиблювали знання студенти юридичних факультетів вищих навчальних закладів України – стажисти Літньої школи юридичної практики.

Студенти мали унікальну нагоду вивчити судовий процес та забезпечення організації роботи суду “зсередини”.  

Так, під час зустрічей головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення та аналітично-статистичної роботи Чернігівського окружного адміністративного суду Алла Бобрушко розповіла студентам історію створення Чернігівського окружного адміністративного суду, про його структуру, склад суддівського корпусу та апарату суду, ознайомила із особливостями адміністративного судочинства, продемонструвала технічне оснащення залів судового засідання.

Суддя-спікер Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитро Лобан розповів відвідувачам про структуру судової гілки влади, історію становлення адміністративної юстиції, юрисдикцію адміністративних судів щодо вирішення адміністративних справ, показники навантаження на суддів, процесуальний порядок розгляду справ, порядок перегляду рішень апеляційним та касаційним судом.

Зокрема, спікер наголосив на тому, що наявність адміністративного судочинства є показником відповідності національної судової системи міжнародно-правовим стандартам забезпечення прав і свобод людини і громадянина, а також утвердження принципу законності у сфері реалізації виконавчої влади.

На свої численні запитання в ході діалогу студенти отримували вичерпну, професійну відповідь.

Логічним завершенням процесу стажування та закріплення теоретичних знань про адміністративний процес на практиці слугувала участь стажистів у відкритих судових засіданнях.

Варто зауважити, що Чернігівський окружний адміністративний суд відкритий до співпраці з молоддю та приймає активну участь у правовій освіті, вихованні правової культури, формуванні правильного сприйняття функцій правосуддя та ролі судді у  суспільстві.