flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Чернігівського окружного адміністративного суду продовжують надходити справи виборчої категорії

24 липня 2019, 16:49

Протягом 23-24 липня 2019 року на розгляд до Чернігівського окружного адміністративного суду надійшло два адміністративних позови, пов`язаних із виборчим процесом.

Позивачі – кандидати у народні депутати України, які оскаржують рішення, дії або бездіяльність окружних виборчих комісій в одномандатних виборчих округах № 207 та № 210. Адміністративні справи призначено до розгляду на 24 липня.

Загалом до Чернігівського окружного адміністративного суду надійшло 6 адміністративних позовів стосовно порушень виборчого законодавства на позачергових виборах до Верховної Ради України.

Чернігівським окружним адміністративним судом і надалі вживаютьсся необхідні організаційні заходи задля оперативного прийняття позовних заяв та розгляду справ, пов’язаних із виборчим процесомпорядку, визначеному положеннями Кодексу адміністративного судочинства України.

Організація роботи суду побудована на принципах відкритості, прозорості і доступності. Так, суд відвідав офіційний довгостроковий спостерігач від міжнародної неурядової організації CANADEM та представники Місії ОБСЄ, міжнародні спостерігачі Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO).